- Press releases
Προτάσεις για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έχουν στην οικογένειά τους ΑμεΑ

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί ευνοϊκά μέτρα για την προστασία των οικογενειών των οπλιτών, που έχουν στη φροντίδα τους άτομο με βαριά και πολλαπλή αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Είναι γεγονός ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και έχουν αδέλφια με αναπηρία συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των αδελφών τους με αναπηρία. Ειδικά, τα άτομα με βαριά αναπηρία (νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό κ.λπ.) αναπτύσσουν έντονους συναισθηματικούς δεσμούς με τα αδέλφια τους. Επομένως, για την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, θα πρέπει να προβλεφθεί ευνοϊκή ρύθμιση, ώστε αυτοί οι οπλίτες να υπηρετούν πλησίον των οικογενειών τους.

Οι οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζονται αυτές ειδικά τις δύσκολες ώρες που βιώνει όλος ο κόσμος και η Πατρίδα μας, την ηθική στήριξη, αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη της Πολιτείας, διότι, εκτός από το καθήκον τους για τη φύλαξη της χώρας μας, εκτελούν και το υπέρτατο καθήκον της φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.