- Action
Σχετικά με την τροπολογία για τη ρύθμιση θεμάτων διαγραφών φοιτητών και την απουσία λήψης ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους φοιτητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Επίσης είχε συζητηθεί με εσάς το αίτημα της τροποποίησης της παρ. 11 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 ούτως ώστε από εδώ και στο εξής για τους φοιτητές με αναπηρία να προσαυξηθεί στο διπλάσιο ο χρόνος επιμήκυνσης της κανονικής φοίτησής τους, δηλαδή για τους φοιτητές με αναπηρία ο χρόνος μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης να προσαυξηθεί κατά οχτώ εξάμηνα, αντί 4 εξαμήνων όπως ισχύει.
Δυστυχώς στην κατατιθέμενη τροπολογία δεν υπάρχει ευνοϊκή πρόβλεψη για αυτούς τους φοιτητές, ενώ οι διατάξεις του νόμου 4009/2011 αρχίζουν να εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα.

Δυστυχώς και ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ν.4009/2011 δεν προέβλεψε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη φοίτηση των φοιτητών με αναπηρία, παρόλο που η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε καταθέσει, και κατά τη συζήτηση αυτού του νόμου πλαισίου στη Βουλή, ένα πλαίσιο εμπεριστατωμένων προτάσεων για το σκοπό αυτό.

Κύριε Υπουργέ,

Αναμένουμε από μέρους σας συγκεκριμένες ενέργειες για τη συμπλήρωση της ανωτέρω τροπολογίας με ρυθμίσεις ευνοϊκές για τους φοιτητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Share
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.