- Press releases
Τοποθετήσεις των προστατευόμενων του ν. 2643/98

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης, και σήμερα οι υπεύθυνοι προσωπικού των υπηρεσιών αρνούνται να παραλάβουν την απόφαση τοποθέτησής τους, επικαλούμενοι την τήρηση της αναλογίας 1/5.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι οι προστατευόμενοι του ν. 2643/98, είτε είναι άτομα με αναπηρία (άμεση προστασία),είτε είναι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριές αναπηρίες (έμμεση προστασία) ανέμεναν τρία έτη την στιγμή της τοποθέτησής τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα προστίθεται και η πολυετής αναμονή της έκδοσης της προκήρυξης του 2008, αφού όπως γνωρίζετε η έκδοση των προκηρύξεων δεν γίνεται κάθε χρόνο όπως ορίζει ο νόμος. Έως και σήμερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεργία, σε μια εποχή δεινής και εντεινόμενης οικονομικής κρίσης. Οι θέσεις στις οποίες τοποθετούνται σήμερα πολλοί από τους επιτυχόντες, αποτελούν οργανικές θέσεις του δημοσίου τομέα, που έχουν προκηρυχθεί το έτος 2004.

Για τους λόγους αυτούς ζητά να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας τους, άμεσα, χωρίς να εμπίπτουν στον περιορισμό του μέτρου 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ επισυνάπτεται.

Share
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.