Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

""Αδιανόητος ο αποκλεισμός Δομών ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’ για την περίοδο 2015 - 2016!" "


Κατηγορία: Βουλή

Αθήνα: 03/08/2015

ΠΡΟΣ:
- κ. Ν. Βούτση,
Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας κου Α. Τσίπρα
- κα Θ. Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Ν. Πουλάκη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- κα . Μ. Κουτσούρη, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας
- κ. Γ. Ιωαννίδη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ
- κ. Ι. Φίρμπα, Γενικό Διευθυντή Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ
- κ. Δ. Ιακωβίδη, Προϊστάμενο ΕΥΣΣΑ
- κ. Δ. Τρουλάκη, Προϊστάμενο ΕΥΣΕΚΤ
- κ. Σ. Γώγο, Προϊστάμενο ΕΥΔ ΕΠ ΑΝΑΔ ΔΒΜ 2014 - 2020
- κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ
- κ. Κ. Ασκούνη, Πρόεδρο ΕΕΤΑΑ
- κ. Ι. Παπαχατζή, Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
- κ. Σ. Δανιηλίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ
- κ. Ι. Μέξη, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΤΑΑ


""Αδιανόητος ο αποκλεισμός Δομών ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’ για την περίοδο 2015 - 2016!" "


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και μέλος με δικαίωμα ψήφου στις Επιτροπές Παρακολούθησης των Τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2014 – 2020 - διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της υπ. αριθ. πρωτ. 2100/16.07.2015 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, αρκετά ΚΔΑΠ - ΜΕΑ έχουν αξιολογηθεί προσωρινά ως μη επιλέξιμα με την αιτιολογία ότι: «Η προσφερόμενη τιμή ανά θέση (5.500 €) είναι μεγαλύτερη από την ανώτερη επιτρεπόμενη τιμή (π.χ. 5.500 x 0,50 = 2.750 €, ο συντελεστής 0,50 οφείλεται στο μειωμένο ωράριο)».

Καταρχάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το προαναφερθέν δεν αναφέρεται πουθενά στην εν λόγω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, στην Πρόσκληση (βλ. σελίδα 14) τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ εξαιρούνται από:
- την υποχρέωση υποβολής μιας αίτησης για μια μόνο βάρδια,
- από την αναπροσαρμογή του ποσού ανά εξυπηρετούμενο άτομο βάσει της διάρκειας της κάθε βάρδιας.
Στην περίπτωση των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, όπως προκύπτει από την Πρόσκληση, το ποσό των 5.500 ευρώ αντιστοιχεί στη συμμετοχή του κάθε ωφελούμενου-ατόμου με αναπηρία και είναι ανεξάρτητο του ωραρίου λειτουργίας.
Πέραν όμως του προαναφερθέντος, όπως γνωρίζετε, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικές διότι αφενός συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, αφετέρου στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους. Η παύση της χρηματοδότησης κάποιων από αυτές τις Δομές θα οδηγήσει:
- με μαθηματική ακρίβεια τις συγκεκριμένες Δομές σε κλείσιμο,
- τα ίδια τα άτομα με αναπηρία σε αποκλεισμό, ελλείψει άλλων κοινωνικών Δομών,
- τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία σε απόγνωση,
- τους εργαζόμενους σ΄ αυτές τις Δομές στην ανεργία.

Θεωρούμε αδιανόητη τη στάση της ελληνικής Πολιτείας και ζητούμε να υπάρξει πολιτική λύση εδώ και τώρα, δεδομένου ότι οι ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων των επιλέξιμων Δομών υποβάλλονται και αξιολογούνται αύριο, 04.08.2015.
Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα να προστατεύσει τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ για το επόμενο σχολικό έτος, δίχως το κλείσιμο καμίας Δομής, δίχως καμία μείωση στον αριθμό των ωφελούμενων - ατόμων με αναπηρία, δίχως καμία περικοπή στο ύψος της χρηματοδότησης!
Αναμένοντας τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Βαρδακαστάνης Χρ. Νάστας

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis