Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την ανάληψη επείγουσας δράσης βοήθειας των Ουκρανών, των ομογενών και όλων των αμάχων με αναπηρία


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 03/03/2022

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Υπουργικό Συμβούλιο
- Μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου
- Οργανώσεις- Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Η ΕΣΑμεΑ ζητά την ανάληψη επείγουσας δράσης βοήθειας των Ουκρανών, των ομογενών και όλων των αμάχων με αναπηρία


Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όπως γνωρίζετε, αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρόνιες παθήσεις.

Με το παρόν και εκ μέρους των μελών μας, σας καλούμε να αναλάβετε επειγόντως δράση για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών της. Γνωρίζουμε ότι η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Είτε προσπαθούν να φύγουν, κάνοντας επικίνδυνα ταξίδια για να περάσουν τα σύνορά τους για ασφάλεια, είτε είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους σε πόλεις που υφίστανται επίθεση, είτε είναι αποκλεισμένοι σε ιδρύματα, είτε δεν μπορούν να φτάσουν σε καταφύγια. Αυτό δεν επιτρέπεται να συμβαίνει.

Η ΕΣΑμεΑ επειγόντως ζητά:

  • Συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς δράσεις για την ειρήνη.
  • Διασφάλιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις. Αυτό περιλαμβάνει ανθρώπους και παιδιά στα σπίτια τους, στα καταφύγια, στα νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρικών νοσοκομείων) και στα ιδρύματα φιλοξενίας, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.
  • Διασφάλιση της ασφαλούς και ταχείας διέλευσης στη χώρα μας των προσφύγων που φεύγουν από την Ουκρανία ανεξαρτήτως εθνικότητας, με μέτρα που να συμπεριλαμβάνουν τους πρόσφυγες με αναπηρία - προσβάσιμες μεταφορές, διαδικασίες,  στέγαση και επικοινωνία είναι το ελάχιστο που πρέπει να παρασχεθεί.
  • Άτομα που χρήζουν ιατρικής υποστήριξης θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να τους παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, όχι μόνο επείγουσα ιατρική βοήθεια αλλά και υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως επιληψία, διαβήτης και καρδιακές παθήσεις.
  • Στις ανθρωπιστικές δραστηριότητές σας, βεβαιωθείτε ότι οι εταίροι υλοποίησης αντιμετωπίζουν πλήρως τις επείγουσες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία εφαρμόζοντας τις Κατευθυντήριες Γραμμές της IASC για την Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στην Ανθρωπιστική Δράση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την  συνεργασία για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία στην Ουκρανία.

Πηγές

https://www.edf-feph.org/protection-and-safety-of-persons-with-disabilities-in-ukraine

Εργαλεία και πόροι για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αναπηρίες περιλαμβάνονται στην απόκριση έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας

2021: Η εργαλειοθήκη του EDF για την ένταξη των προσφύγων με αναπηρία

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis