- Νέα
3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας στην Πάτρα 21-22-23 Σεπτεμβρίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων (Πολιτιστικός Οργανισμός και Κοινωφελής Επιχείρηση “Καρναβάλι Πάτρας”) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας στην πόλη της Πάτρας.

Το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας θα λάβει χώρα στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων Πατρών, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότεροι από 85 φορείς θα συμμετέχουν και φέτος με στοχευμένες δράσεις πληροφόρησης, προληπτική ιατρικής και με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

«Το Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει το σπουδαίο έργο των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, και φέτος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και όλους όσους στηρίζουν έμπρακτα την ανάδειξη του Φεστιβάλ ως θεσμό για την πόλη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Όραμά μας είναι η ανάδειξη της συμμετοχής, της αλληλεγγύης και της ενότητας των κοινωνικών φορέων», ανέφερε ο πρόεδρος Αντώνης Χαροκόπος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν.

Το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας υποστηρίζει έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία, ως κορυφαία πράξη ανθρωπισμού και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Η Μονάδα Αιμοδοσίας του Κέντρων Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια» θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (21-23 Σεπτεμβρίου 2023) συνδράμοντας τόσο στη διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ, θα υλοποιηθούν:

  • Προληπτικοί έλεγχοι για παιδιά και ενήλικες
  • Τριήμερο Εθελοντικών Αιμοδοσιών
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με τη συμμετοχή άνω των ογδόντα πέντε (85) φορέων από τον αναπηρικό χώρο και της κοινωνίας των πολιτών
  • Γνωριμία και παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων
  • Ημερίδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer
  • Βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους
  • Έκθεση Ζωγραφικής από άτομα με αναπηρία
  • Πολιτιστικές δράσεις
  • Μουσικο-θεατρικά δρώμενα από φορείς ατόμων με αναπηρία
  • Συναυλία στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 21/09:

9:00-13:00, 17:00-21:00

Ενημέρωση από τα περίπτερα των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Εκθέσεις

19:00

Χορωδία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως για Νέους με Νοητική Υστέρηση και Σύνοδες Αναπηρίες Νομού Αιτωλοακαρνανίας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

19:15 Επίσημη Έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνική Φροντίδας

19:45 Παρουσίαση Θεατρικού δρώμενου με τίτλο: «Χωρίς Όνομα» από το Κέντρο Ψυχικής Υείας του Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας»

20:00 Χορωδία του Φάρου Τυφλών Ελλάδος

20:15 Μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τίτλο «Φτάσε όπου μπορείς», από τους «Μαχητές»

Παρασκευή 22/09:

09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00: Ενημέρωση από τα περίπτερα των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Εκθέσεις

20:00 Χορωδία του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα»

20:15 Προβολή ταινίας μικρού μήκους «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι» από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά

Σάββατο 23/09:

9:00-13:00, 17:00-21:00 Ενημέρωση από τα περίπτερα των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Εκθέσεις

19:30 Βραβεύσεις Φορέων και πολιτών για το κοινωνικό τους έργο

21:15 Συναυλία με τον Δημήτρη Κανέλλο και την Πολυξένη Καράκογλου με τίτλο «Λαϊκά Τραγούδια θα λέω μια ζωή».

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.