- Νέα
8 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)

Ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: 

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), με στόχο την ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλασσαιμικοί.

Ο πάσχων από Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) χρειάζεται τακτικές μεταγγίσεις αίματος για να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την αιμοσφαιρίνη του οργανισμού του, γι’ αυτό και η προσφορά αίματος από τους Εθελοντές Αιμοδότες θεωρείται ανεκτίμητη.

Στις μέρες μας η νόσος μπορεί να προληφθεί, αρκεί οι άνθρωποι που θέλουν να τεκνοποιήσουν να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις στα κέντρα πρόληψης της Θαλασσαιμίας που λειτουργούν στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Στις 8 Μαΐου, γιορτάζουμε και τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, ως ημέρα αναφοράς, αγάπης και τιμής σε όλους τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία, τις δυνατότητές τους και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.