Αναστολή της κινητοποίησης της 6ης Φλεβάρη στο υπ. Μεταφορών λόγω θετικών εξελίξεων

Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και για αυτό το λόγο αναστέλλεται η προαναγγελθείσα κινητοποίηση στις 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη με τους δυο γενικούς γραμματείς Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαρά και κ. Γεράρδη αντίστοιχα, τον διοικητή της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου, κ. Ανδρουλάκη και το στέλεχος του υπουργείου κ.  Χουλιάρα. Από πλευράς υπουργείου ενημέρωσαν την ΕΣΑμεΑ ότι:

•    Έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τους δικαιούχους και τη διαδικασία έκδοσης κάρτας ΑμεΑ για διέλευση από τα διόδια. 

•    Υπάρχει συνεργασία με στελέχη του υπ. Εργασίας ώστε η κάρτα για τη διέλευση από τα διόδια να είναι μαζί με την κάρτα αναπηρίας. 

•    Τέλος γίνονται συναντήσεις με τους παραχωρησιούχους όλων των αυτοκινητοδρόμων σχετικά με τις τεχνικές ρυθμίσεις. 

Είναι βέβαιο ότι η ΕΣΑμεΑ παρακολουθεί πολύ στενά τη διαδικασία, και θα συνεχίσει να ενημερώνει άμεσα για κάθε εξέλιξη. 


Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.