Διαμαρτυρία για τα διόδια!

 Με επιστολή της στο υπουργείο Μεταφορών (επισυνάπτεται) η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται εντόνως για τον μη καθορισμό, έως σήμερα, των διαδικασιών εφαρμογής της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Με τον ν. 4782/2021 καθιερώθηκε ενιαίο e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας με ενιαίο τρόπο και με το άρθρο 17 του ν.4903/2022, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022, εξειδικεύτηκε η εν λόγω ρύθμιση, ώστε το όχημα να έχει απαλλαγή ακόμη και αν ο δικαιούχος δεν επιβαίνει σε αυτό, σε περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται προς εξυπηρέτηση αυτού.

Από τον Μάρτιο του 2022 που ψηφίστηκε η εν λόγω ρύθμιση, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.μεΑ. και την Αυτοτελή Υπηρεσία Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου, σχετικά με την διαδικασία έκδοσης κάρτας ατόμων με αναπηρία για διέλευση από τα διόδια και συζητήθηκε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης της κάρτας.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δυόμιση έτη από την ψήφιση του τελευταίου νόμου, βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν.

Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι εάν δεν λυθεί το ζήτημα μέσα στο καλοκαίρι, το φθινόπωρο θα προβεί σε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο!

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.