- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

15.05.2023 - Δελτία τύπου

Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία τα τελευταία 2 χρόνια: Απαιτούνται άμεσα γενναία μέτρα στήριξης

  • Το 50,7% των ατόμων με σοβαρή αναπηρία 16-64 ετών βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Το 2022 το ποσοστό των ατόμων με σοβαρή αναπηρία 65 ετών και άνω σε κίνδυνο φτώχειας ή σε κοινωνικό αποκλεισμό ανήλθε σε 27,4%, από 22,7% το 2020

Η κλιμάκωση του φαινομένου της φτώχειας και του αποκλεισμού και η διεύρυνση των ανισοτήτων εις βάρους των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα μας είναι το βασικό συμπέρασμα του 13ου Δελτίου Στατιστικής Πληροφόρησης του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, που δημοσίευσε η ΕΣΑμεΑ.


12.05.2023 - Δελτία τύπου

Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «Αγησίλαου» στην ΠΕ Κορινθίας για τα άτομα με αναπηρία, 15-19.5

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε.10): «Διεκδικούμε Μαζί: Δράση καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» της Πράξης «Αγησίλαος», πρόκειται να υλοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις των Στελεχών της Ομάδας Έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα ίδια τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και με Στελέχη των Υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν άμεσα και έμμεσα.

Η κινητή μονάδα βρίσκεται στις 15.5.2023-19.5.2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.


12.05.2023 - Δελτία τύπου

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για άνεργους/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις ηλικίας 30 έως 64 ετών που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ https://www.esamea.gr/el και στην ιστοσελίδα https://katartisi-pel.esamea.gr/ οι προσωρινοί Πίνακες επιτυχόντων και απορριφθέντων σύμφωνα με το υπ’ αρ.Πρωτ.:798/12.05.2023 Πρακτικό της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, στο πλαίσιο της με Αρ.Πρωτ.:313/01.03.2023 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων του Υποέργου 2 «Συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση» της Πράξης «Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ‘Αγησίλαος’» με Κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5071337.


08.05.2023 - Δελτία τύπου

Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στην Καλαμάτα 10/5 από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ!

LIVE STREAMING: www.diversityup.gr, www.esamea.gr και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr

Φεστιβάλ στην Καλαμάτα πραγματοποίησε η ΕΣΑμεΑ για την επίσημη προβολή των 5 νικητήριων ιδεών/concept notes υπό μορφή τηλεοπτικών σποτ, που αναδείχθηκαν στον 1ο Παν- Πελοποννησιακό Μαθητικό Διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 10 Μάϊου 2023 και ώρες 9.30 με 14.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Elite City Resort (Ναυαρίνου 237, Καλαμάτα).


12.05.2023 - Νέα

Καθορισμός αριθμού θέσεων για φορείς του υπ. Υγείας που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τον καθορισμό αριθμού θέσεων για φορείς του Υπουργείου Υγείας, που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από τις 789 προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, είναι 55 συνολικά θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.


11.05.2023 - Νέα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Β΄ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»

Συνεχίζεται και εξελίσσεται μία από τις πιο σημαντικές διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος στη χώρα, μία διεκδίκηση πέραν των 20 ετών.

Για το αναπηρικό κίνημα ακρογωνιαίος λίθος είναι η ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα. Η υπηρεσία προσωπικής βοήθειας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της ανεξάρτητης διαβίωσης. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια αυτού του προγράμματος, με όλες τις επιφυλάξεις αλλά και τις γνώσεις που έχουμε για τον θεσμό.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.