- Νέα
Εθελοντική Δράση Αιμοδοσίας για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στο Μέγαρο Μουσικής - Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 10.00 - 15.00

Ανακοίνωση ΠΑΣΠΑΜΑ, ιδρυτικό μέλος Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Ο “Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ)” σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “ΑΠΟΘΑΙΜΑ”, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διοργανώσουμε την δεύτερη κοινή μας εθελοντική δράση αιμοδοσίας για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ), της Πανελλήνιας Εταιρίας Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΕΠΠΑΜΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια συνεισφοράς προς τους συνανθρώπους μας, προσκαλούμε όλους τους  εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής και ώρες 10.00-15.00 προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, που προκύπτουν στη χώρα μας. Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα να τίθεται η ζωή των συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζόμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν καθημερινά με την ανασφάλεια της εξασφάλισης επάρκειας αίματος.   

Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο η έλλειψη σε αίμα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Κάθε χρόνο, οι σταθερές ανάγκες της χώρας για αίμα, μόνο για τη Μεσογειακή Αναιμία ανέρχονται στις 120.000 μονάδες αίματος. Παράλληλα, μία κατ’ επανάληψιν καθυστερημένη μετάγγιση αίματος μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών ενώ αποδιοργανώνει πλήρως την κοινωνική τους ζωή.

Η αιμοληψία στις 11/02/2023 θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και στις 12/02/2023 θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό». Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας.  

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και θα προηγηθούν τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Για ραντεβού μπορείς:

•    να ακολουθήσεις το σύνδεσμο  https://forms.gle/GwiUTLGkCfJbzmKt6 

•    να επικοινωνήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 6971841718 (17:30-19:00) & 6938762429 (19:00-20:30)

Για να δώσεις αίμα χρειάζεσαι να είσαι από 18-65 ετών, να είσαι ξεκούραστος, να έχεις πάρει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία και να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες. Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες. Αν δεν έχεις κάρτα αιμοδότη, να έχεις μαζί σου το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική ταυτότητα. 

Αν θέλεις να βοηθήσεις και εσύ τους συνανθρώπους σου - πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, γίνε κι εσύ σήμερα εθελοντής αιμοδότης, γιατί το αίμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι το φάρμακό τους»!


Περισσότερες εικόνες
Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.