Παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας ζητάει η Ε.Σ.ΑμεΑ. Για την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. διαμαρτυρήθηκε έντονα για το άδικο του συνυπολογισμού του επιδόματος που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία (εξωϊδρυματικό, τυφλότητας, προνοιακά, διατροφικό επίδομα και οποιοδήποτε επίδομα χορηγείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας) στα ήδη χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που καθορίσθηκαν για τα άτομα με αναπηρία.

Η κ. Τσιμπίδα επικαλέστηκε τα οικονομικά ελλείμματα του Οργανισμού και την αδυναμία διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων, αφού αυτό θα αύξανε τους δικαιούχους, γεγονός στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Οργανισμός στις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Σε απαίτηση των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος, να μην συνυπολογιστούν, την φετινή θερινή περίοδο στα εισοδηματικά κριτήρια, πάσης μορφής επιδόματα που συνδέονται με την αναπηρία, η κ. Τσιμπίδα παρόλο που παραδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος ενέμεινε στην αρχική αρνητική της απάντηση για τους προαναφερθέντες οικονομικούς λόγους. Στην επισήμανση των εκπροσώπων της Ε.Σ.ΑμεΑ. ότι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία δεν μπορεί να λαμβάνονται ερήμην της Ε.Σ.ΑμεΑ., η κ. Τσιμπίδα δεσμεύτηκε να διαβουλευτεί το θέμα με τους εκπροσώπους της για την ερχόμενη θερινή περίοδο πριν την ανακοίνωση του Προγράμματος, και συγκεκριμένα το μήνα Οκτώβριο.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. μετά την συνάντηση αυτή, δηλώνει ότι ο χώρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα διεκδικήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο το αυτονόητο, το οποίο δεν είναι άλλο από τη χορήγηση κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία, βάσει των πραγματικών οικονομικών και κοινωνικών τους αναγκών. Ο καθορισμός εισοδηματικών κριτηρίων, και ιδιαίτερα του συνυπολογισμού των επιδομάτων που χορηγούνται για λόγους αναπηρίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο που το πρόσθετο κόστος για την εξυπηρέτηση των αναγκών αναπηρίας αυξάνει δραματικά.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια της Υπουργού Εργασίας από την οποία η Ε.Σ.ΑμεΑ ζητάει άμεσα συνάντηση μαζί της.

Διάδωσέ το
Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.