Παρέμβαση σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για τις συμβάσεις προσωπικού σε προνοιακούς φορείς

Τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της (επισυνάπτεται).

Ενώ η παράταση των συμβάσεων εργασίας που δίνεται στο προσωπικό COVID-19 που εργάζεται σε προνοιακούς φορείς, σύμφωνα με το άρθρο 71 του σχεδίου νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, έγινε από τρίμηνη, εξάμηνη, (τρίμηνη ήταν στο αρχικό σχέδιο νόμου), και αυτό είναι σημαντικό, η ΕΣΑμεΑ διαφωνεί με τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, καθώς διαπιστώνεται η διάκριση στην παράταση των συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού COVID-19 των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, (άρθρο 70 σχεδίου νόμου), που είναι ετήσια.

Η προσφορά του προσωπικού COVID-19 που εργάζεται σε προνοιακούς φορείς είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αφού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. 

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη της χώρα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία επιδεινώνονται εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτά. Το μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών των Κ.Κ.Π

Ως εκ τούτου η ΕΣΑμεΑ ζητά να δοθεί ετήσια παράταση από 01.01.2024 έως 31.12.2024 και στις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού που εργάζεται σε προνοιακούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του covid-19, ώστε να συνεχίσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να παρέχουν με ασφάλεια και επάρκεια τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους στα άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που περιθάλπονται σε αυτά.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.