Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ» για τα άτομα με αναπηρία, στο Άστρος Κυνουρίας, Αρκαδία, 10 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε.10) «Διεκδικούμε Μαζί: Δράση καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» της Πράξης ‘Αγησίλαος’, πρόκειται να υλοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις των Στελεχών της Ομάδας Έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα ίδια τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και τα μέλη των οικογενειών τους καθώς και με Στελέχη των Υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν άμεσα και έμμεσα.


Πιο συγκεκριμένα, η Δράση περιλαμβάνει επισκέψεις δύο κινητών μονάδων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ζητήματα αναπηρίας, εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, εξατομικευμένη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από εξειδικευμένη ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών, δημιουργία οδηγού Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Δράση απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα Στελέχη των Τοπικών Αρχών, Υπηρεσιών και Οργανώσεων καθώς και σε όλους τους Πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στην ενημέρωση των Υπηρεσιών της Κοινότητας και στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας.

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο Άστρος Κυνουρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συναντήσεις:

  • ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (09:00 - 11:00) Άστρος Κυνουρίας, 22001
  • Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Αρκαδίας (11:00 - 12:00) Άστρος Κυνουρίας, 22001
  • Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (12:00 - 13:00) Άστρος Κυνουρίας (πρώην κτίριο Πολεοδομίας), 22001
  • ΚΕΠ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (13:00 - 14:00) Κεντρική Πλατεία, Άστρος Κυνουρίας, 22001
Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.