- Νέα
Απόσυρση άρθρου από νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Άμυνας που αναιρούσε δικαιώματα στελεχών με αναπηρία και στελεχών που φροντίζουν άτομα με αναπηρία

Μετά από την ηχηρή διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεών της, αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή το άρθρο 69 «Τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις - Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 5 ν. 3883/2010».

Με το συγκεκριμένο άρθρο θα καταργούνταν αφενός το αμετάθετο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που φροντίζουν άτομο με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, αφετέρου το δικαίωμα των στελεχών με αναπηρία/χρόνια πάθηση ή σακχαρώδη διαβήτη να υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους!

Στο σύνδεσμο παρατίθεται η διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ.

Το αναπηρικό κίνημα χαιρετίζει την απόφαση του υπουργείου που έλαβε υπόψη του τις διαμαρτυρίες, και συνεχίζει την επαγρύπνηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης κεκτημένων δικαιωμάτων.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.