- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

21.04.2023 - Δελτία τύπου

Χρηματοδότηση της διαβίωσης στην κοινότητα αντί ιδρυμάτων ζήτησε ο Ι. Βαρδακαστάνης από την αρμόδια Επίτροπο

Την διακοπή χορήγησης κονδυλίων της ΕΕ στα ιδρύματα που διαβιούν εσώκλειστοι άτομα με αναπηρία ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας EDF από την ευρωπαία Επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Elisa Ferreira., με την οποία είχαν συνάντηση την Πέμπτη 20 Απριλίου. Μαζί με τον κ. Βαρδακαστάνη ήταν και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF Maureen Piggot.


20.04.2023 - Δελτία τύπου

Ο αγώνας για την αποσύνδεση της ορφανικής σύνταξης από το επίδομα της ΒΝΥ δικαιώνεται

Υπογράφεται αυτές τις ώρες η Απόφαση σύμφωνα με την οποία αποσυνδέονται τα επιδόματα των ατόμων με βαριά νοητική αναπηρία από τις ορφανικές γονεϊκές συντάξεις. Μόλις δημοσιευθεί η ΕΣΑμεΑ θα τη γνωστοποιήσει. Ο αγώνας για την παραπάνω αποσύνδεση βρίσκει τη δικαίωσή του. Η ΕΣΑμεΑ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πολλοί φορείς, γονείς, αδέρφια, συμπαραστάτες αγωνιστήκαμε επί μακρόν για να φύγει μία από τις μεγαλύτερες, μία από τις πιο σκληρές αδικίες.


20.04.2023 - Δελτία τύπου

18/4 - Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των πολιτών στην υγεία είναι ημέρα διεκδίκησης και αγώνα

Η 18η Απριλίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών (Patients’ Rights Day), από το 2007, όπως αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο.

Η ΕΣΑμεΑ από θέση αρχής αναφέρεται στα δικαιώματα όλων των πολιτών στην υγεία και έτι περαιτέρω στα δικαιώματα των ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή/ και αναπηρίες.

Στα ελληνικά, ο όρος ασθενής καταδεικνύει την αδυναμία, την ώρα που οι πολίτες με οποιαδήποτε χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία πρέπει να δείξουν δύναμη και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.

Άλλωστε, αυτή είναι και η πεμπτουσία της δικαιωματικής προσέγγισης που προωθεί η ΕΣΑμεΑ αναφορικά με τα θέματα των πολιτών με χρόνιες παθήσεις ή/ και αναπηρίες.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΕΣΑμεΑ βλέπει την 18η Απριλίου ως ημέρα διεκδίκησης δικαιωμάτων και άσκησης κοινωνικού ελέγχου για θέματα που αφορούν στα άτομα με χρόνιες παθήσεις, ιδιαίτερα την εποχή που η Υγεία έχει υποβαθμιστεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

 

31.03.2023 - Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό 2023 #WAAD 2023

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.