Ελάχιστες μέρες συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από τους μαθητές με σοβαρές παθήσεις, ζητείται παράταση

Τη διαμαρτυρία της για το μικρό χρονικό περιθώριο που δίνεται στους μαθητές με σοβαρές παθήσεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους εκφράζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. με επιστολή που έστειλε στο υπουργείου Παιδείας και με αφορμή την υπ΄ αρ. πρωτ.: Φ.153/54877/Α5/17.05.2023 εγκύκλιο με θέμα: «Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2023».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, έχει δοθεί προθεσμία για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού από τους μαθητές με σοβαρές παθήσεις από 18.05 έως 25.05, από τις οποίες, οι τέσσερις ημέρες είναι μη εργάσιμες, με κλειστά σχολεία λόγω εκλογών, με αποτέλεσμα αν ένας μαθητής χρειαστεί βοήθεια ή υποστήριξη από το Σχολείο του για την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου του, στην ουσία έχει μόνο τρεις ημέρες στη διάθεσή του, οι οποίες είναι 23,24 και 25 Μαΐου.

Ως εκ τούτου η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού από τους μαθητές με σοβαρές παθήσεις.

 Η επιστολή επισυνάπτεται. 

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.