Η ΕΣΑμεΑ ζητά οι αυξήσεις στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ να ισχύσουν και στα επιδόματα του e-ΕΦΚΑ και λοιπών ταμείων - Είναι δίκαιο!

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη (επισυνάπτεται) η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την αύξηση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, την ώρα που οι ανατιμήσεις, το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, ενώ τα επιδόματα ήταν στάσιμα από το 2011.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά στην εν λόγω απόφαση να συμπεριληφθούν τόσο το εξωιδρυματικό επίδομα όσο και το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν.1140/1981, όπως ισχύει σήμερα, το οποίο δικαιούνται άτομα με βαριές αναπηρίες, όπως παραπληγικοί, τετραπληγικοί, άτομα με αναπηρία όρασης κ.α. 

Καθίσταται αναγκαίο και απαραίτητο για λόγους ισότητας και αναγνώρισης ότι και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν τα επιδόματα από τον e-ΕΦΚΑ έχουν τις ίδιες ανάγκες, η ίδια αύξηση του 8% που δίνεται στα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ,  να δοθεί στο εξωιδρυματικό επίδομα και στο επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν.1140/81 που καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. 


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.