Καταδικάζουμε τις απαξιωτικές εκφράσεις του δημάρχου Σαντορίνης για τους πολίτες με αναπηρία

Ακόμη ένα περιστατικό απαξιωτικού τουλάχιστον λόγου για τα άτομα με αναπηρία, με χαρακτηριστικά υφέρποντα ρατσισμού, από δημόσιο πρόσωπο, εκλεγμένο, κατέστη γνωστό- οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου Σαντορίνης Αντώνιου Σιγάλα σε τηλεοπτική εκπομπή για τα άτομα με αναπηρία που εργάζονται στους δήμους δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε όσους τον ψήφισαν για αυτή τη σπουδαία θέση.  

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, το αναπηρικό κίνημα της χώρας, παλεύουν δεκαετίες για το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή εργασία, αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και στον στιγματισμό. Σε σχέση μάλιστα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 84 του ν.4604/2019, που παραβιάζει την Αρχή της ίσης μεταχείρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή διάκριση, καθώς αποκλείει άτομα με αναπηρία από συγκεκριμένες υπηρεσίες. 

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον δήμαρχο του νησιού να υλοποιήσει Τοπικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρία, καθώς και να βελτιώσει την προσβασιμότητα της Σαντορίνης για τους πολίτες με αναπηρία και όλα τα εμποδιζόμενα άτομα εν γένει, και να αφήσει εκτός το στιγματιστικό λόγο. 

Το αναπηρικό κίνημα δεν θα αφήσει κανέναν, ιδιαίτερα σε θέση ευθύνης, να αμφισβητήσει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. 

Η ΕΣΑμεΑ θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι  θα σταθεί ενάντια σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε χρησιμοποιεί ρατσιστικό λόγο - πόσο μάλλον εάν κατέχει πολιτική, ή δημόσια θέση.


Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.