Με επιτυχία και την παρουσία Βαρδακαστάνη ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο «Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων με Αναπηρία Π. Δ. Ελλάδας» στην Πάτρα

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS)5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την Ε.Σ.Α.μεΑ. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Δικαιούχος Πράξης: Ε.Σ.Α.μεΑ. Ανάδοχος: EUROPRAXIS μΙΚΕ

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 5ης Δράσης  «Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων με Αναπηρία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» υλοποιήθηκε για πρώτη φορά 2ήμερο Σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 20 νέοι και νέες, 16- 34 ετών με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο Σεμινάριο, οι νέοι και οι νέες με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις, συζήτησαν μεταξύ άλλων με τον κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ., European Disability Forum και International Disability Alliance και τον κ. Αντώνιο Χαροκόπο, αντιπρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και πρόεδρο της Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων για τη σημασία της συμμετοχής των νέων με αναπηρία στο αναπηρικό κίνημα.

Ο κ. Βαρδακαστάνη δήλωσε προς τους νέους και τις νέες ότι αποτελούν τους συνεχιστές του αναπηρικού κινήματος και θα είναι παρών σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, οι Προκλήσεις της σύγχρονης εποχής για τους νέους με αναπηρία, οι Δεξιότητες αυτό-συνηγορίας για την ενδυνάμωση των νέων με αναπηρία κ.λπ.

Στόχος της δράσης ήταν να δοθούν κίνητρα στους νέους και στις νέες, 16 έως 34 ετών, με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση προκειμένου να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες στις κοινότητες που διαβιούν. Το 2ήμερο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στη «Συνεδριακή Αίθουσα» του Ξενοδοχείου “Astir Patras Hotel” (Αγίου Ανδρέου 16, 26221, Πάτρα). 

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.