Προτάσεις στο ν/σ για την ελληνική ιθαγένεια

Μεταξύ άλλων η ΕΣΑμεΑ ζητά, στη βάση της επιταγής του άρθρου 5 «Ισότητα - Μη Διάκριση» και του άρθρου 18 «Ελευθερία Μετακίνησης και Ιθαγένειας» της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ΟΗΕ 2007), η οποία κυρώθηκε μαζί με το προαιρετικό της πρωτόκολλο από τη Βουλή των Ελλήνων με τη ψήφιση του ν. 4074/2012 και ως εκ τούτου αποτελεί νομικά δεσμευτικό κείμενο για τη χώρα μας, να προβλεφθούν ειδικές προϋποθέσεις για το δικαίωμα της κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από τα τέκνα αλλοδαπών που είναι άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη του ότι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν πλήθος εμποδίων για την ένταξή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας. Τα τέκνα αλλοδαπών που έχουν αναπηρία ή χρόνια πάθηση ενδεχομένως να μην έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας λόγω κοινωνικών και περιβαλλοντικών εμποδίων -τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα ελληνόπουλα που είναι άτομα με αναπηρία.

Οι προτάσεις αναλυτικά στην επιστολή.

Διάδωσέ το
Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.