Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «Αγησίλαου» στην Αργολίδα για τα άτομα με αναπηρία, 20-21.2.23

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε.10): «Διεκδικούμε Μαζί: Δράση καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» της Πράξης ‘Αγησίλαος’, πρόκειται να υλοποιηθούν δια ζώσης συναντήσεις των Στελεχών της Ομάδας Έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα ίδια τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και με Στελέχη των Υπηρεσιών που τα υποστηρίζουν άμεσα και έμμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Δράση περιλαμβάνει επισκέψεις δύο κινητών μονάδων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ζητήματα αναπηρίας, εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, εξατομικευμένη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από εξειδικευμένη ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών, δημιουργία οδηγού Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Δράση απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, στα Στελέχη των Τοπικών Αρχών, Υπηρεσιών και Οργανώσεων καθώς και σε όλους τους Πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στην ενημέρωση των Υπηρεσιών της Κοινότητας και στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας. 

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στις 20 και 21.2.2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συναντήσεις: 

20.2.2023:

9:00-10:00: Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου στα γραφεία του Συλλόγου Τυφλών «Η Ίριδα»  (Τσώκρη 63, Άργος, Τ.Κ. 21200)

10:00-11:00: Σύλλογος Τυφλών Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Η Ίριδα» (Τσώκρη 63, Άργος, Τ.Κ. 21200)

11:00-13:00: Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών- ΠΑ.Σ.ΠΑ. Άργους (Τέρμα Κανάρη Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Άργος, Τ.Κ. 21200)

13:00-15:00: Σύλλογος Νεφροπαθών και Συμπαραστατών Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Καποδιστρίου Ιωάννη 28, Άργος, Τ.Κ. 21232) 

21.2.2023:

9.00: Συνάντηση με τον κ. Λέντζο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Ναυπλιέων , την Προϊσταμένη Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Ναυπλιέων, τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων και της Κινητής Μονάδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

11.00-13.00: Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Πυργέλλα, πίσω από Άγιο Ελευθέριο, Άργος, Τ.Κ. 21250)

13.00-15.00: Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» (Γούναρη 47, Άργος, Τ.Κ. 21232)


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.