Την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των ΗΕ για τη διεθνή συνεργασία σε φορολογικά θέματα κήρυξε ο Ι. Βαρδακαστάνης στις Βρυξέλλες

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή συνεργασία σε φορολογικά θέματα συνεδριάζει στην έδρα της ΕΟΚΕ στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του τμήματος ECO της ΕΟΚΕ και πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης κήρυξε την έναρξη σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης στην ομιλία του έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ΕΟΚΕ καθώς και του τμήματος ECO (η ομιλία επισυνάπτεται) .Στη συνέχεια μίλησε για τη συνεργασία της ΕΟΚΕ με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή συνεργασία σε φορολογικά θέματα: «Από το 2019, το τμήμα ECO της ΕΟΚΕ έχει το προνόμιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εργασίες της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα αμοιβαία συμφέροντα και να διασφαλιστεί ότι η φωνή των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ακούγεται σε διεθνές επίπεδο.

Συνεργαστήκαμε σε εξαμηνιαίες συνεδριάσεις και μια τριμελής αντιπροσωπεία της ΕΟΚΕ παρακολούθησε τις εργασίες της Επιτροπής Φορολογίας.

Το θέμα στον τομέα της φορολογίας που μας ενδιαφέρει περισσότερο τελευταία αφορά στη φορολόγηση των διασυνοριακών τηλεργαζομένων. Η αύξηση της διασυνοριακής τηλεργασίας θέτει προκλήσεις για τα σημερινά φορολογικά συστήματα. Αν και το φαινόμενο της διασυνοριακής εργασίας δεν είναι νέο, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες τηλεργασίας από άλλη χώρα εγείρει ζητήματα με τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες. Τα φορολογικά ζητήματα επηρεάζουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες.

Η ΕΟΚΕ πιστεύει ότι είναι επείγον να αναπτυχθούν φορολογικοί κανόνες συμβατοί με τις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας. Αυτό θα απαιτήσει αναθεώρηση των ισχυόντων φορολογικών κανόνων. Τα φορολογικά εμπόδια στη διασυνοριακή τηλεργασία πρέπει να αντιμετωπιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Διοργανώνουμε μια διεθνή διάσκεψη για το θέμα αυτό στις 4 Ιουλίου στο Ταλίν».

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.