ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ: Ημερίδα 22/11 στην Τρίπολη «Δικτύωση του αναπηρικού κινήματος με τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος, του καταναλωτή, της ισότητας των φύλων και της μη διάκρισης»


Ημερίδα με θέμα: «Δικτύωση και ώσμωση του αναπηρικού κινήματος με τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος, του καταναλωτή καθώς και τα κινήματα της ισότητας των φύλων και της μη διάκρισης», στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» θα πραγματοποιήσει η ΕΣΑμεΑ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης (Eπισκόπου Ανθίμου και Όθωνα Τσαμπλάκου, Τ.Κ. 221 32 Tρίπολη), την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (11:00 - 17:00).

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr και της σελίδας της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr 

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 9 της Πράξης.

Πρόγραμμα

11:00 - 11:30 Προσέλευση - Εγγραφές

11:30 - 12:00 Χαιρετισμοί

12:00 - 12:30 Ε.Σ.Α.μεΑ. - Ώσμωση του Αναπηρικού Κινήματος με άλλα Κινήματα - Βασίλειος Κούτσιανος, Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.

12.30 - 12.45 Παρουσίαση Πράξης «Αγησίλαος» - Ειρήνη Τσαλουχίδου, Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.

12.45 - 13.30 Τα Κινήματα - Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ειρήνη Τσαλουχίδου, Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.

13.30 - 14.00 Διάλειμμα - Coffee break

14.00 - 14.30 Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες - Δικαιωματική Προσέγγιση - Ειρήνη Τσαλουχίδου, Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.

14.30- 15.00 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας - Χαρτογράφησης των κινημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ειρήνη Τσαλουχίδου/Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.

15.00 - 16.30 Τοποθετήσεις Εκπροσώπων των Κινημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

16.30 - 17.00 Συζήτηση - Κλείσιμο εκδήλωσης

Επισυνάπτονται πρόγραμμα, πρόσκληση, αίτηση και ενημερωτικό έντυπο. 

  

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.