- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

02.05.2023 - Δελτία τύπου

Τεχνικές Συναντήσεις από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ σε Ναύπλιο και Σπάρτη για την φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και τις εύλογες προσαρμογές στην Πελοπόννησο, 4-5 Μαΐου

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 5 (Π.Ε. 5), υλοποιούνται Τεχνικές Συναντήσεις με θέμα: «Φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων».


28.04.2023 - Δελτία τύπου

Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους θα παραμείνουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!

Την αγανάκτησή της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ, από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (επισυνάπτονται τα δελτία Τύπου) για τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, κ. Απ. Βαλτά, ο οποίος δήλωσε ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν μεγάλο κόστος, δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και μάλιστα ότι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους έως 250 ευρώ, θα πρέπει να διακινούνται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί έχουν «τεράστια κόστη λειτουργίας», παρέχουν κακές υπηρεσίες προς τους πολίτες «με καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, αλλά και παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλούς παράδοσης των φαρμάκων».


28.04.2023 - Δελτία τύπου

Οριστικός Πίνακας Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Ιδέας/Concept Note για το Πακέτο Εργασίας 8 (Π.Ε. 8) «Diversity up» του Υποέργου 1 «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση των Ίσων Ευκαιριών» («ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5071337)

Οριστικός Πίνακας Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Ιδέας/Concept Note για το Πακέτο Εργασίας 8 (Π.Ε. 8) «Diversity up» του Υποέργου (1) «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση των Ίσων Ευκαιριών» στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5071337

 

28.04.2023 - Δελτία τύπου

Ημερίδα στην Τρίπολη 3/5 για τα Δικαιώματα και τις Κοινωνικές Παροχές των ατόμων με αναπηρία και τον ρόλο αρχών και οργανώσεων στην Πελοπόννησο

Θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ημερίδα με θέμα: «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους. Ο Ρόλος των Τοπικών Αρχών, των Κοινωνικών Εταίρων και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» θα πραγματοποιήσει η ΕΣΑμεΑ την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρες 11.00 έως 14.30, στην «Αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη» του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης (2ος όροφος, Εθνικής Αντιστάσεως και Παπαρρηγοπούλου, Τ.Κ. 22100, Τρίπολη).

 

26.04.2023 - Δελτία τύπου

Ι. Βαρδακαστάνης από το Παρίσι «Κάθε κρίση μας υπενθυμίζει πόσο απέχουμε ακόμη να διασφαλίσουμε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους»

Στην εκδήλωση για την 30ή επέτειο του Γαλλικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία (CFHE) στο Παρίσι μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), την Τρίτη 25 Απριλίου. Μεταξύ άλλων τόνισε την ενεργό δράση του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος σε όλα όσα διεκδικούν οι ευρωπαίοι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις:



Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.