Μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους μαθητές του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό

Να μη διαμοιραστούν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων στα μισά της σχολικής χρονιάς

Να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του κτιρίου που φιλοξενεί το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας -Χορτιάτη και τα συστεγαζόμενα ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και Ειδικό Νηπιαγωγείο και άμεσα να διερευνηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά 2024 -2025, η δυνατότητα μεταστέγασης των τριών σχολικών μονάδων σε κατάλληλο κτίριο, ζητά με επιστολή της από τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη η ΕΣΑμεΑ.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που φιλοξενούσε το ΕΕΕΕΚ και του αιτήματός του για εξεύρεση νέου κτιρίου, κατάλληλου, να υποδεχθεί στο σύνολό του τη σχολική μονάδα, εδώ και έξι χρόνια!, τελικά λύση δεν βρέθηκε και ο Δήμας Πυλαίας - Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι στις 19 Φεβρουαρίου, θα κλείσει το ΕΕΕΕΚ, αλλά και το ειδικό Δημοτικό Αυτισμού και το Ειδικό Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται.

Οι μαθητές αναμένεται να διαμοιραστούν σε άλλες σχολικές μονάδες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι ήδη υπερπλήρεις και πολλές εξ αυτών δεν είναι προσβάσιμες για να δεχθούν μαθητές χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, συνεπώς μερίδα των μαθητών κινδυνεύει να αποκλειστεί από το φυσικό του χώρο, από το σχολείο του. Οι μαθητές που θα οδηγηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, θα βιώσουν μεγάλη αναστάτωση, καθώς η ξαφνική αλλαγή περιβάλλοντος στη μέση της σχολικής χρονιάς, θα αφήσει αποτύπωμα στον ψυχισμό τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση επανεξέταση του θέματος ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του εν λόγω κτιρίου για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 και επίσης άμεσα να διερευνηθεί εκ νέου, για την επόμενη σχολική χρονιά 2024 -2025, η δυνατότητα μεταστέγασης των τριών σχολικών μονάδων, σε κτίριο κατάλληλο για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 Επισυνάπτονται τα έγγραφα- διαμαρτυρίες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας -Χορτιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.