Σεμινάριο στην Πάτρα «Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

Σεμινάριο, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, 11.00 π.μ., Πάτρα

Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την Ε.Σ.Α.μεΑ.. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 4ης Δράσης, πρόκειται να υλοποιηθεί για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σεμινάριο με τίτλο: «Η Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Στόχος του Σεμιναρίου είναι η υιοθέτηση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας από τους δημοσιογράφους, τα στελέχη και εν γένει τους εργαζόμενους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συμβάλλουν στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (Μαιζώνος 200, 26221, Πάτρα).

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: europraxis.esamea.dyt.ellada@gmail.com έως τις 30 Αυγούστου 2023.

Μετά τη λήξη της ενημερωτικής συνάντησης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.