- Νέα
Ξανά ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις αίματος- θα κινδυνεύσουν ζωές ατόμων με χρόνιες παθήσεις

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο περιγράφουν τα αισθήματα αγωνίας αλλά και αγανάκτησης που βιώνουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που μεταγγίζονται στις Μονάδες των Νοσοκομείων της Αθήνας και έρχονται αντιμέτωποι με τις αναβολές των μεταγγίσεων, που προκύπτουν από τις ελλείψεις αίματος, που παρατηρούνται για ακόμη μία φορά.

Η ΕΟΘΑ μάλιστα τονίζει ότι προβληματισμός και έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στα άτομα με χρόνιες παθήσεις σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, καθώς αυτό αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα με την διαθεσιμότητα του αίματος.

«Δυστυχώς η απουσία μέριμνας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στις αιμοδοσίες και τα μειωμένα αντανακλαστικά που επιδεικνύει το ΕΚΕΑ δεν συντελούν στην αλλαγή αυτής της κατάστασης».

  • Άμεσα να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα ελλείψεων αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με γεγονότα μοιραία και μη αναστρέψιμα!
  • Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού Προσωπικού στις ΜΜΑ& ΔΝ των Νοσοκομείων αλλά και των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας!

 Η επιστολή της ΕΟΘΑ επισυνάπτεται.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.