- Νέα
Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων της χώρας, 24/11 πλ. Κλαυθμώνος

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στην αυριανή Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων της χώρας. Απευθύνουν ευρύ κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 24 Νοέμβρη 2023 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 και ζητούν τη συμπερίληψη των αιτημάτων των συνταξιούχων με αναπηρία της χώρας.

Οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν παράλληλα με την μακροχρόνια κρίση, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα προϊόντα βασικών αναγκών, στην ενέργεια, στα καύσιμα καθώς και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, που οδηγεί σε φτωχοποίηση.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού.
  • Να αυξηθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία οι οποίοι είναι συνταξιούχοι είτε λόγω γήρατος είτε λόγω αναπηρίας, ανεξάρτητα από την προσωπική διαφορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναπηρία επιφέρει πρόσθετες ανάγκες και εκτινάσσει το κόστος διαβίωσης.
  • Την επαναφορά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη συνταξιοδότηση των γονέων/ συζύγων/ αδελφών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίες καταργήθηκαν άδικα με το 3ο μνημόνιο.

 Επισυνάπτεται η ανακοίνωση ΕΟΤ - ΠΣΤ.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.