- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

13.06.2023 - Δελτία τύπου

Γυναίκες με αναπηρία: Μεγάλη έρευνα του EDF

Η ΕΣΑμεΑ δίνει στη δημοσιότητα το ερωτηματολόγιο της έρευνας του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) στα ελληνικά και καλεί όλες τις γυναίκες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, καθώς και τις μητέρες παιδιών με αναπηρία να απαντήσουν.


13.06.2023 - Δελτία τύπου

Προβλήματα από τον e-ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι

Τη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι από πράξεις ή παραλείψεις του e-ΕΦΚΑ στις συντάξεις τους μεταφέρει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον κ. Π. Δουφεξή, διοικητή e-ΕΦΚΑ.


07.06.2023 - Δελτία τύπου

Ρατσιστική φρασεολογία σε υπουργική απόφαση του υπ. Εθν. Άμυνας, αφήνει εκτός παροχών οικογένειες με άτομα με αναπηρία

Την άμεση κατάργηση ρατσιστικού όρου για τα άτομα με αναπηρία σε διάταξη που αφορά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά με επιστολή της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΣΑμεΑ.


07.06.2023 - Δελτία τύπου

Οδηγίες για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου

Η ΕΣΑμεΑ επισυνάπτει την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας», καθώς και το άρθρο 36 του ν. 5043/2023, «Χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα κατά τις βουλευτικές εκλογές - Προσθήκη παρ. 3Α στο άρθρο 83 του π.δ. 26/2012». Το άρθρο 36 ήρθε ως αποτέλεσμα διαβούλευσης της ΕΣΑμεΑ με το υπ. Εσωτερικών και ψηφίσθηκε λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Βουλής. Δείτε το δελτίο Τύπου και τις δηλώσεις του Ι. Βαρδακαστάνη για τη διαδικασία.


09.06.2023 - Νέα

Με την Κάρτα Αναπηρίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στην εγκύκλιο του υπ. Πολιτισμού σχετικά με τις αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας, με την οποία ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης (ισχύει και για έγγραφα αποφάσεων ΚΕΠΑ).


09.06.2023 - Νέα

«Προσωπικός Βοηθός»: Παρατείνεται έως τις 16 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από άτομα με αναπηρία στη β’ φάση του προγράμματος

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από άτομα με αναπηρία για την συμμετοχή τους στην β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία». Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα προβλέπονται στην σχετική Πρόσκληση.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.