Προβλήματα από τον e-ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι

Τη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι από πράξεις ή παραλείψεις του e-ΕΦΚΑ στις συντάξεις τους μεταφέρει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον κ. Π. Δουφεξή, διοικητή e-ΕΦΚΑ. 

Η Ε.Ο.Τ. και ο Π.Σ.Τ. αναφέρουν, με επιστολή τους η οποία επισυνάπτεται, ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει δέκτες διαμαρτυριών από τυφλούς συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τον ν. 612/1977 ή το Π.Δ. 169/2007 από ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΙΚΑ ή Δημόσιο, σχετικά με τη μη σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας από τον e-ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεών τους, όπως:

•    μη καταβολή αναδρομικών σε τυφλούς συνταξιούχους του ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΙΚΑ και ΟΓΑ από την εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στα επιδόματά τους (εξωιδρυματικό επίδομα, απολύτου αναπηρίας, τυφλότητας) η οποία έχει καταργηθεί, 

•    παράνομες παρακρατήσεις 6% υπέρ ΕΟΠΠΥ στις συντάξεις τυφλών συνταξιούχων του ν. 612 από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ,  

•    μη καταβολή αύξησης 8% στο επίδομα ανικανότητας σε συνταξιούχους του ΝΙΜΙΤΣ,

•    παράνομη περικοπή του επιδόματος απολύτου αναπηρίας από τις επικουρικές συντάξεις τυφλών συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον διοικητή την άμεση διόρθωση των αδικιών που υφίστανται οι συνταξιούχοι με αναπηρία όρασης, ώστε  να μην οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη με τον ΕΦΚΑ. 


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.