- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

28.10.2023 - Νέα

Με θλίψη ανακοινώνουμε το χαμό του Μ. Χατζηβασιλείου, μέλος ΓΣ της ΕΣΑμεΑ και προέδρου Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Πιερίας

Με μεγάλη συγκίνηση και βαθιά θλίψη η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει τον ξαφνικό χαμό του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της και προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Πιερίας Μιχάλη Χατζηβασιλείου. Ο Μιχάλης Χατζηβασιλείου υπήρξε ένα σημαντικό μέλος της τοπικής κοινωνίας με μεγάλη δράση και ως πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, και ως μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ και ως ενεργός πολίτης. Ο ξαφνικός χαμός του Μιχάλη Χατζηβασιλείου στερεί από την τοπική κοινωνία και από το αναπηρικό κίνημα όχι μόνο της Πιερίας αλλά του συνόλου της χώρας, έναν γνήσιο κοινωνικό αγωνιστή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Πιερίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης: «Ο Μιχάλης Χατζηβασιλείου υπήρξε προσωπικός μου φίλος και ακάματος αγωνιστής του αναπηρικού κινήματος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, όχι μόνο για την σημαντική του προσφορά στο αναπηρικό κίνημα αλλά και γιατί ήταν ένας άνθρωπος, που με την εκπληκτική του δεινότητα στο τραγούδι πάντοτε πρόσφερε απλόχερα το ταλέντο του και κομμάτι της ψυχής του. Θυμάμαι πάντα όταν συναντιόμαστε, τραγούδαγε, είτε α καπέλα είτε με συνοδεία μουσικών οργάνων, το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη “Εγώ με την αξία μου με το φιλότιμό μου, κρατάω πάντα στη ζωή ψηλά το μέτωπό μου’. 

Αγαπημένε Μιχάλη καλό ταξίδι. Μεγάλη απώλεια για την οικογένειά σου και για όλους μας το ξαφνικό φευγιό σου». 

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 4.00μμ στην Αγ. Αικατερίνη της Κατερίνης.


27.10.2023 - Νέα

Δήλωση σχετικά με την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Δήλωση International Disability Alliance (IDA) και International Disability and Development Consortium (IDDC) για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας - συνυπογράφουν European Disability Forum (EDF) και Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

 

25.10.2023 - Δελτία τύπου

Εγκύκλιος υπ. Εργασίας για τη χορήγηση σύνταξης αναπηρίας από κοινή νόσο: Προσπάθεια «σωφρονισμού» συνταξιούχων με αναπηρία;

 

25.10.2023 - Δελτία τύπου

Να μπει τέλος στις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής επιδομάτων στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία με αναπηρία να μην λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται εδώ και πολλούς μήνες λόγω καθυστέρησης των δύο Φορέων (ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ).

24.10.2023 - Νέα

10 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 4Κ/2023

 

24.10.2023 - Δελτία τύπου

Να αυξηθεί το εξωιδρυματικό σε όλα τα άτομα με αναπηρία χωρίς διακρίσεις!

 

23.10.2023 - Δελτία τύπου

Από την Λάρισα το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τις καταστροφές

Ι. Βαρδακαστάνης: Άμεση ανάγκη στήριξης και προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων


13.10.2023 - Δελτία τύπου

Ομιλίες σε διεθνή φόρα και συνεργασίες για τον Ι. Βαρδακαστάνη: GLAD Network, ΕΟΚΕ - Eurotowns

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.