- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

14.01.2023:

Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει συλλυπητήρια στον πρόεδρό της Ι. Βαρδακαστάνη για το χαμό της μητέρας του

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει για το θάνατο της μητέρας του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Ελένης.


13.01.2023:

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σχετικά με το πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης σε όλους τους τομείς της ζωής (δηλαδή και πέραν του τομέα της εργασίας/απασχόλησης), μέσω της θέσπισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.


13.01.2023:

Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών, ημερίδα στο Αγρίνιο 16.1.2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»,  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.


13.01.2023:

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους-ες 18-29 άνεργους-ες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ και στην ιστοσελίδα https://training.esamea.gr/p/m/el-GR οι προσωρινοί Πίνακες επιτυχόντων και απορριφθέντων σύμφωνα με το υπ’ αρ. Πρωτ.: 24/10.01.2023 Πρακτικό της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, στο πλαίσιο της με Αρ.Πρωτ.:980/05.07.2022 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων του Υποέργου 1 «Υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης» της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/ Νέες με Αναπηρία» με ΚΩΔ. MIS 5073491 στο Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ».


13.01.2023:

Συνάντηση Βαρδακαστάνη - Σταϊκούρα για αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα και άλλα οικονομικά θέματα

Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους κ.κ. αντιπρόεδρο ΕΣΑμεΑ Γρ. Λεοντόπουλο, γεν. γραμματέα Β. Κούτσιανο, αν. γεν. γραμματέα Ι. Μοσχολιό και στέλεχος της ΕΣΑμεΑ Χρ. Σαμαρά, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Από πλευράς υπουργείου εκτός του υπουργού κ. Σταϊκούρα παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Α. Βεσυρόπουλος και οι γεν. γραμματείς Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθ. Πετραλιάς και Φορολογικής Πολιτικής Ε. Μαστρομανώλης.



EUROPEAN DISABILITY FORUM 

12.01.2023:

Swedish Presidency of the Council: few prospects on disability

Sweden has taken over the Presidency of the Council of the EU for the first half of 2023. It is the last semester of the presidential trio that started with France in January 2022 – the presidential grouping system that allows to set long-term goals.



Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑστα social media

https://www.facebook.com/ESAmeAgr 

https://twitter.com/ESAMEAgr 

https://www.instagram.com/ncdpgreece 

Youtube ESAmeAGr

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.