Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης

Αθήνα13.01.2023,
Αρ. Πρωτ.: 47.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σχετικά με το πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης σε όλους τους τομείς της ζωής (δηλαδή και πέραν του τομέα της εργασίας/απασχόλησης), μέσω της θέσπισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε και στη συνάντηση του κ. Βαρδακαστάνη με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στις 9/11/2022: ο πρωθυπουργός βρήκε δίκαιο και λογικό το αίτημά και συμφωνήθηκε να προωθηθεί από την Κυβέρνηση σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επεκτείνει την αρχή της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης σε όλους τους τομείς της ζωής.

Στο έγγραφο που επισυνάπτεται μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με αυτό το αίτημα του αναπηρικού κινήματος, που η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Από την πλευρά ο υφυπουργός ανέφερε στον κ. Βαρδακαστάνη ότι θα προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.